סוף סוף הגיע הרגע שלו חיכיתם- הטסט. עשיתם שיעורי נהיגה, עברתם טסט פנימי בהצלחה, עכשיו עליכם מוטלת חובת ההוכחה. זה ה "money time" שלכם. כל מה שלמדתם מתנקז לפרק זמן שבו עליכם להציג נהיגה נכונה וללא טעויות.

  1. הטסט- המבחן המעשי- נמשך בערך 20 דקות, ומתבצע ברכב שבו למדתם נהיגה.
  2. לטסט עליכם להגיע עם תעודה מזהה/דרכון/חוגר +  אגרת מבחן משולמת (בדואר).
  3. תלמידים אשר מחויבים לנהוג עם משקפי ראיה יגיעו עימם, ומחויבים להרכיבם בזמן הטסט (ניתן להגיע גם עם עדשות מגע).
  4. מומלץ לקחת כמה שיעורים בימים הקרובים למועד הטסט, וביום הטסט עצמו רצוי לבצע שיעור "חימום" כדי להיכנס לעניינים ולחוש את הכביש.
  5. זיכרו את הכבישים, הצמתים, מעגלי התנועה ושאר נקודות ציון בדרך שבהם נהגתם בשיעורי הנהיגה, ופעלו בהם כפי שהמורה הנחה אתכם להתנהג בהם.
  6. מספר אפשרויות היציאה ממגרש הטסטים והחזרה אליו, הוא יחסית מצומצם. לכן תרגלו עם המורה כניסה ויציאה מושלמת, ותדאגו ליישם את כל ההנחיות באזורים אלו. יציאה יפה וחלקה עושה רושם ראשוני חיובי על הבוחן, וחזרה נכונה למגרש תחתום את הטסט בטעם טוב.
  7. זה נכון שיש בוחנים קפדניים יותר וכאלו שפחות, אך לא משנה מי הבוחן שלכם, ומה שמעתם עליו מחבריכם, תזכרו תמיד שההצלחה בטסט תלויה אך ורק בכם ובנהיגה שלכם. בעניין זה אני מאמין שיש להכין את התלמיד למבחן ולבוחן הקשים ביותר, ולהביא אותו לרמה הגבוהה ביותר של נהיגה, בבחינת "קשה באימונים-קל בקרב!"
  8. הקשיבו היטב להנחיות הבוחן, אם ניתנה הנחיה מוקדמת מאוד, יש להניח שהוא מצפה מכם לפעולה מוקדמת (כמו מעבר לנתיב שמאלי לקראת פניה שמאלה לדוגמא), ומעוניין לבדוק אם אתם מתכננים את הנסיעה כראוי.
  9. במידה ובטעות פניתם ימינה במקום שמאלה- לא קרה כלום, מותר לטעות, אין סיבה שהבוחן יכשיל על כך. כנ"ל אם נכבה הרכב בתחילת נסיעה- כמובן במידה וזה לא חוזר על עצמו.
  10. אחת הסיבות העיקריות לכישלון בטסט היא התערבות הבוחן בנהיגה שלכם. התערבות יכולה להיות הסטת ההגה או בלימה או האצת מהירות מצדו של הבוחן. למעשה הבוחן מפקיע את השליטה ברכב מידיכם וזו סיבה מספיק טובה לחשוש שלא עברתם את הטסט. עשו את מירב המאמצים שדבר זה לא יקרה. איך? על ידי הסתכלות רחוקה, תכנון נסיעה נכון, התאמת מהירות במקומות צפופים, תשומת לב יתרה להולכי רגל, ריבוי הסתכלויות במראות ושמירה על מיקום נכון בנתיב.
  11. חנייה ברוורס- לא תמיד מקבלים לבצע בטסט. אם לא הולך בניסיון הראשון, ניתן לבקש מהבוחן לנסות שוב, בד"כ הוא יסכים לכך (בעיקר שרוב הטסט הלך בסדר).
  12. נסו לצבור "נקודות טובות" במהלך הטסט. פניה יפה, כניסה בטוחה לצומת, תשומת לב להולך רגל במעבר וחציה ותגובה מוקדמת לסכנה בדרך- אלו יזכו אתכם בנקודות טובות, שבסיכומו של דבר, יטו את הכף לטובה בהתלבטות של הבוחן אם להעביר אתכם או לא.

אז שיהיה בהצלחה!

לתיאום שיעורי נהיגה בבאר שבע התקשרו 052-5656-424